איתור מאמרים אקדמאיים

איתור מאמרים אקדמאיים

איתור מאמרים אקדמיים

איתור מאמרים אקדמיים (או בשם המקצועי- מידענות אקדמית) כוללת חיפוש ומציאת מאמרים מכתבי עת מקצועיים ואקדמיים, בין אם הם איכותניים או מחקריים. לרוב מדובר בחיפוש לצורך כתיבת סקירת ספרות לעבודת סמינר, עבודת גמר, תזה או דוקטורט. החיפוש יכול להות ממוקד בהתאם לדרישות שונות: מאמרים מכתב עת מסויים, של חוקר מסויים, בטווח שנים כלשהו וכו'.

מאמר אקדמי נכתב על ידי אנשי אקדמיה, הוא מתאר תאוריה חדשנית או סקירה מעמיקה של סוגיה. מדובר במאמר אשר התפרסם בכת עת וכולל בתוכו לרוב מספר פרקים אחידים (כגון abstract). המאמר האקדמי מבוצע על פי כללים מקובלים בעולם האקדמי (כגון כללי ציטוט ואזכור מקובלים).

השירות שלנו כולל איתור ספרות במגוון רחב של נושאים כגון פסיכולוגיה, שיווק, כלכלה, מנהל עסקים, רפואה, תקשורת, ספרות משפטית (במידת הצורך גם איתור פסקי דין) ועוד.

השירות מותאם בדיוק לצרכי הלקוח וזאת על מנת לאתר את הספרות הרלוונטית ביותר. כמו כן אנו שמים דגש על חיפוש מאמרים עדכניים, של חוקרים בינלאומיים וישראלים, מז'ורנלים נחשבים.

מקורות למציאת וגישה של מאמרים מדעיים

מבוא

קריאת ספרות מדעית היא חלק קריטי בהגדרת וביצוע פרויקט מדעי מתקדם מצליח. המדריך לקריאת מדריך נייר מדעי יכול לעזור לך להפיק את המרב מכל מאמר שקראת - ראשית, כמובן שאתה צריך ממש לשים את היד על הנייר! כאן נכנס מדריך זה. להלן תמצאו טיפים ומשאבים לחיפוש ורכישת עותקים בחינם של מאמרים מדעיים לקריאה.

מנועי חיפוש אקדמיים: משאבים למציאת ציטוטי נייר במדע

כשאתה מתחיל במחקר הרקע שלך, אחד הצעדים המוקדמים הוא מציאת וקריאת הספרות המדעית הקשורה לפרויקט המדע שלך (עיין במפת הדרכים: כיצד להתחיל במאמר מתקדם של פרויקט מדע לפרטים נוספים על שלבי הפרויקט). חונכים הם משאב נהדר להמלצות לגבי אילו מאמרים מדעיים הם קריטיים לקריאה, ובהחלט כדאי שתבקש את החונך שלך, או מומחה אחר בתחום. אבל יהיו גם זמנים בהם המנטור שלך עסוק או שאינו מעודכן בשיטה ניסיונית מסוימת, ובמקרה זה, תצטרך להיות פרואקטיבית ולחפש אחר ניירות לבד. מסתבר שרק חיבור מונחי חיפוש למנוע חיפוש רגיל, כמו גוגל, יאהו או MSN, אינו יעיל במיוחד. הדפים שתחזור יהיו שילוב רחב של אתרי אינטרנט, ורק מעטים מהם יהיו קישורים למאמרים מדעיים שנבדקו על ידי עמיתים. כדי למצוא ספרות מדעית, הדבר הטוב ביותר להשתמש בו הוא מנוע חיפוש אקדמי.

ישנם מנועי חיפוש אקדמיים רבים ושונים. חלקם מתמקדים בדיסציפלינה יחידה ואילו באחרים ציטוטים מתחומים רבים. ישנם קומץ מנועי חיפוש אקדמיים בחינם, הזמינים לציבור, וניתן לגשת אליהם באופן מקוון; חלקם מופיעים בטבלה 1 להלן. השאר, כמו ISI Web of Science, מבוססים על מנויים. אוניברסיטאות ומכללות מנויים לרוב למנועי חיפוש אקדמיים. אם אינך מצליח למצוא את מה שאתה צריך באמצעות מנוע חיפוש חינמי, ייתכן שתוכל לגשת למשאבים אלה ממחשבים בספרייה באוניברסיטה או במכללה. עיין בדף האינטרנט של הספרייה של בית הספר, או התקשר ישירות לספריה כדי לגלות לאילו מנועי חיפוש אקדמיים הם מנויים והאם אתה רשאי לספרייה לגשת אליהם או לא.

רשימה של מנועי חיפוש מקוונים בחינם:

Google Scholar scholar.google.co.il

ScienceDirect sciencedirect.com/science/search

Pubmed www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Education Resources Information Center (ERIC) eric.ed.gov

להלן מספר טיפים שיעזרו לך למצוא מאמרים אקדמיים במנועי החיפוש :

כל מנוע חיפוש פועל בצורה קצת אחרת, לכן כדאי להקדיש זמן לקרוא את דפי העזרה הזמינים כדי להבין את הדרך הטובה ביותר להשתמש בכל אחד מהם.
כשאתה מתחיל בחיפוש הספרות שלך, נסה כמה מילות מפתח שונות, לבד והן בשילוב. ואז, כשאתה צופה בתוצאות, אתה יכול לצמצם את המיקוד שלך ולברר אילו מילות מפתח מתארות בצורה הטובה ביותר את סוגי העיתונים שבהם אתה מעוניין.
כשאתם קוראים את הספרות, חזרו ונסו חיפושים נוספים בעזרת הז'רגון והמונחים שלמדתם בזמן הקריאה.

הערה: התוצאות של מנועי חיפוש אקדמיים מגיעות בצורה של תקציר, אותו תוכלו לקרוא כדי לקבוע אם העיתון רלוונטי לפרויקט המדעי שלכם, כמו גם ציטוט מלא (מחבר, שם כתב העת, כרך, מספרי עמודים, שנה וכו ') כך שתוכלו למצוא עותק פיזי של העיתון. מנועי חיפוש אינם בהכרח מכילים את הטקסט המלא של העיתון שתוכל לקרוא. כמה, כמו PubMed, מספקים קישורים לגירסאות מקוונות בחינם של העיתון, כאשר ישנן גירסאות זמינות. המשך לקרוא לעזרה במציאת העיתון המלא.

כיצד להשיג עותק של מאמר מדעי

לאחר שמצאת את הציטוט עבור מאמר הרלוונטי לפרויקט המדע המתקדם שלך, השלב הבא הוא למעשה לקבל עותק כדי שתוכל לקרוא אותו. כאמור, חלק ממנועי החיפוש מספקים קישורים לגירסאות מקוונות בחינם של העיתון, במידה ויש כאלה. אם מנוע החיפוש לא עושה זאת, או אם קיבלת את הציטוט במקום אחר, כמו הביבליוגרפיה של מאמר מדעי אחר שקראת, יש כמה דרכים למצוא עותקים.

חיפוש אחר מאמרים חדשים (שפורסמו בעידן האינטרנט)

  • בדוק את הספרייה של מכללה או אוניברסיטה מקומית מוסדות אקדמיים, כמו מכללות ואוניברסיטאות, מנויים לרוב לכתבי עת מדעיים רבים. חלק מהספריות הללו הן בחינם לציבור. צרו קשר עם הספרייה, או הסתכלו באתר האינטרנט שלהם, כדי לראות אם אתם עשויים להשתמש במשאבים שלהם ואם הם נרשמים לכתבי העת בהם אתם מעוניינים. לעתים קרובות קטלוג החזקות של הספרייה מקוון וניתן לחיפוש אותו בפומבי.
  • חפש גרסה מקוונת בחינם. נסה לחפש את הכותרת המלאה של העיתון במנוע חיפוש רגיל כמו גוגל, יאהו או MSN. העיתון עשוי להופיע מספר פעמים, ואחד כזה עשוי להיות עותק בחינם להורדה. לכן, אם הקישור הראשון אינו ניתן להורדה, נסה אחר.
  • עבור ישירות לדף הבית המקוון של היומן בו פורסם העיתון. יש כתבי-עת מדעיים שהם "קוד פתוח", כלומר התוכן שלהם תמיד מקוון לציבור. אחרים הם מקוונים בחינם (לרוב לאחר ההרשמות לאתר) אם העיתון פורסם לפני יותר משנה. מדריך כתבי העת לגישה פתוחה הוא גם מקום טוב לבדוק אילו כתבי עת הם בחינם בתחום העניין שלך. האתר מפרט כתבי-עת לפי נושאים וכן לפי שם.
  • חפש ישירות לדף הבית של המחבר הראשון או האחרון ולראות אם יש לו קובץ PDF של העיתון באתר האינטרנט שלו. אם כן, תוכלו להוריד אותו ישירות משם. ככלל, רק כדאי לחפש את הסופר הראשון (זה שתרם הכי הרבה למאמר) או את הסופר האחרון (בדרך כלל הפרופסור שבמעבדה שלו העבודות שנעשתה ומפקח על פרויקט המדע).
  • חפש את העיתון (באמצעות הכותרת או המחברים) במאגר מידע מדעי, כמו אלה המפורטים להלן, בטבלה 2. מאגרי מידע אלה כוללים גרסאות טקסט מלא בחינם של מאמרים מדעיים, כמו גם מידע רלוונטי אחר, כמו ערכות נתונים נגישות לציבור.


עבודות מדעיות ומלוא נתונים במלואן

Public Library of Science (PLOS) www.plos.org

High Wire Press portal.highwire.org/lists/allsites.dtl

רכוש עותק. בהתאם למו"ל מגזין המדע, יתכן שתיתקל בהצעות לרכישת עותק של העיתון. זוהי אפשרות יקרה, במיוחד אם יש לך מספר ניירות שתרצה לקרוא; נסה תחילה כמה משיטות החיפוש האחרות

כתבות דומות

צרו איתנו קשרמות