כתיבת הצעת מחקר

כתיבת הצעת מחקר, שאלת מחקר והשערות
כתיבת הצעת מחקר הינה עבודה מקדימה למחקר עצמו. למעשה היא מאפשרת לקורא להבין את מהות המחקר. הצעת מחקר טובה צריכה לכלול מספר דברים, ביניהם: את נושא העבודה, את שאלת המחקר, את השערות המחקר, את הליך המחקר ושיטת המחקר, במידה ומדובר במחקר כמותי יש להגדיר את המשתנים הנבדקים (משתנים תלויים ובלתי תלויים), את לוח הזמנים ועוד
לעיתים הצעת המחקר כוללת גם הסבר מדבר כלי המחקר. כך לדוגמא את מדובר בשאלונים, הצעת המחקר תפרט את חלקי השאלון, את האופן שבו תאותר אוכלוסיית המחקר ואף ניתוח המאפיינים הדמוגרפיים של האוכלוסייה.
כיצד לכתוב הצעת מחקר
מבוא
הצעת מחקר מתארת מה תחקור, מדוע זה חשוב ואיך תבצע את המחקר. הפורמט של הצעת מחקר משתנה בין תחומים, אך רוב ההצעות צריכות להכיל לפחות אלמנטים אלה:
* עמוד שער * מבוא * סקירה ספרותית * תכנון מחקרי * רשימת התייחסות
יתכן שיש איזושהי שונות כיצד שמות החלקים או מחלקים אותם, אך המטרות הכוללות תמיד זהות. מאמר זה מעביר אותך דרך תבנית הצעת מחקר בסיסית ומסביר מה אתה צריך לכלול בכל חלק.
מטרת הצעת מחקר
אקדמאים לרוב נאלצים לכתוב הצעות מחקר כדי לקבל מימון לפרויקטים שלהם. כסטודנט יתכן שתצטרך לכתוב הצעת מחקר כדי לאשר את תוכנית התזה או עבודת המחקר שלך. כל הצעות המחקר נועדו לשכנע מישהו - כמו גוף מממן, מוסד חינוך או מפקח - שהפרויקט שלך כדאי.
רלוונטיות תשכנע את הקורא שהפרויקט שלך מעניין, מקורי וחשוב הקשר הראה שאתה בקיא בתחום, אתה מבין את המצב הנוכחי של המחקר בנושא, ולרעיונות שלך יש בסיס אקדמי חזק גישה תעשה מקרה למתודולוגיה שלך והראה שחשבת בקפידה על הנתונים, הכלים והנהלים הדרושים לך לביצוע המחקר. כדאיות ודא כי הפרויקט אפשרי במסגרת האילוצים המעשיים של התוכנית, המוסד או המימון
כמה עמודים צריכה להיות הצעת מחקר?
אורכה של הצעת מחקר משתנה באופן דרמטי. הצעת עבודת תואר ראשון או תואר שני יכולה להיות רק כמה עמודים, בעוד שהצעות לתארות דוקטורט ולמימון מחקר הן לרוב ארוכות ומפורטות. למרות שאתה כותב את זה לפני שתתחיל במחקר, מבנה ההצעה בדרך כלל נראה כמו גרסה קצרה יותר של עבודת גמר או עבודת גמר (אך ללא התוצאות וקטעי הדיון).
עמוד השער
Like your dissertation or thesis, the proposal will usually have a title page that includes: * The proposed title of your project * Your name * Your supervisor’s name * The institution and department Check with the department or funding body to see if there are any specific formatting requirements.
תקציר ותוכן עניינים
אם ההצעה שלך ארוכה מאוד, ייתכן שתצטרך לכלול תקציר ותוכן עניינים כדי לעזור לקורא לנווט במסמך.
מבוא
החלק הראשון של ההצעה שלך הוא המגרש הראשוני לפרויקט שלך, אז וודא שהוא מסביר בתמציתיות מה אתה רוצה לעשות ומדוע. זה אמור: - להציג את הנושא - תן רקע והקשר - תאר את הצהרת הבעיה ושאלות המחקר שלך כמה שאלות חשובות להנחיות ההקדמה כוללות: * למי יש עניין בנושא (למשל מדענים, מתרגלים, קובעי מדיניות, חברי חברה מסוימים)? * כמה כבר ידוע על הבעיה? * מה חסר בידע הנוכחי? * אילו תובנות חדשות יתרום המחקר שלך? * מדוע שווה לעשות מחקר זה? אם ההצעה שלך ארוכה מאוד, אתה עשוי לכלול קטעים נפרדים עם מידע מפורט יותר על הרקע וההקשר, הצהרת הבעיה, מטרות ויעדים וחשיבות המחקר.
סקירה ספרותית
חשוב להראות שאתה בקיא במחקר החשוב ביותר בנושא שלך. סקירת ספרות חזקה משכנעת את הקורא כי לפרויקט שלך יש בסיס איתן בידע או בתיאוריה קיימים. זה מראה גם שאתה לא פשוט חוזר על מה שאנשים אחרים כבר עשו או אמרו. בחלק זה, שואפים להדגים בדיוק כיצד הפרויקט שלך יתרום לשיחות בשטח. * השווה וניגודיות: מהן התיאוריות, השיטות, הוויכוחים והמחלוקות העיקריים? * היו ביקורתיים: מהן נקודות החוזק והחולשה של גישות שונות? * הראה כיצד המחקר שלך משתלב: כיצד תוכלו לבנות, לאתגר או לסנתז את עבודתם של אחרים? אם אינך בטוח איפה להתחיל, קרא את המדריך שלנו כיצד לכתוב ביקורת ספרות.
תכנון ושיטות מחקר
בחלק זה, תראה לקוראיך שאתה מודע למחקר עדכני ועבר בנושא שלך ותדגים כי המחקר שלך יתרום לכך משמעותית ומהותית. תתן קרדיט לחוקרים אחרים שהניחו את היסודות, להעריך ולסנתז את עבודתם ולהבדיל בין המחקר שלך.
תאר את המחקר המוצע.
קטע זה הוא לב ההצעה וצריך לכלול את כל המידע אודות המתודולוגיה או הגישה המוצעת שלך. ניתן גם לכותר על פרק זה "מתודולוגיה". ספק הסבר מלא על המחקר המוצע שלך. הפנה את ההסבר למומחים בתחום ולא להדיוטות. ההגדרה והמידע בחלק זה יהיו תלויים בשאלה אם המחקר שלך הוא איכותי וכמותי. סביר להניח שיהיו לך קטעי משנה כמו "עיצוב מחקר", "מכשור", "איסוף נתונים ונהלי ניתוח." אתה יכול לכלול מידע על מה שתעשה כדי להגן על זכויותיהם של נתיני אדם, במידת הצורך, תחת פרק שנקרא "הגנה על זכויות אדם." עליך גם להפגין את הידע שלך בשיטות אלטרנטיביות, תוך כדי טיעון שהגישה שלך היא הדרך היעילה ביותר להתמודד עם שאלת המחקר שלך. היה מציאותי ביחס למה שאתה מקווה להשיג, ברור על המיקוד שלך, והיה מפורש לגבי כל מה שהמחקר מסתמך עליו. התיאור צריך לכלול גם לוח זמנים מפורט של העבודה המוצעת ויסודי אודות כל עבודות הקרקע והחומרים הדרושים. כלול גם מידע על גודל המדגם ואוכלוסיות היעד, אם ישים.
תאר משאבים מוסדיים רלוונטיים
אם אתה מתכנן מחקר זה עם רקע מוסדי, כלול את הקטע "תיאור המשאבים המוסדיים הרלוונטיים" כדי לתאר מה המוסד שלך יכול להציע. זהה מידע כמו מיומנויות העבר של המוסד או תרומותיו בתחום המחקר, שירותי התמיכה של האוניברסיטה או מתקני המחקר של המוסד.
רשימת הפניות
כלול דף "הפניות" נפרד המפרט את כל ההפניות בהן השתמשת עד כה בזיהוי הבעיה ויצירת השערת מחקר
יש לכלול נספחים, במידת הצורך.
נספחים נפוצים לרוב סוגי הצעות המחקר. הם כוללים את כל המסמכים התומכים הנחוצים לקוראים כדי להבין את ההצעה. לעיתים קרובות תתייחס לנספחים שלך לאורך ההצעה, ותתן לקוראים הזדמנות להעביר אותם ולקרוא אותם.
{עבודות אקדמיות}